Tractament integral de l’obesitat

L’obesitat, sovint, afavoreix el desenvolupament d’altres malalties que poden tenir conseqüències greus per a la salut, a més de complicacions psicològiques produïdes pel descontent de la persona amb el seu cos. Aquesta és una situació difícil per a qui la pateix i també per als qui té al seu voltant, i es torna indispensable trobar una resposta eficient.

Els problemes d’obesitat són, principalment, problemes de salut que necessiten ser tractats seriosament. Per això, a la Unitat de Medicina i Cirurgia Estètica, oferim solucions integrals i comptem amb un equip de professionals altament qualificats, que estudien cada cas per proposar el millor tractament i obtenir així el resultat esperat, millorant la qualitat de vida dels nostres pacients.

Abordatge nutricional

Una de les finalitats de la dietètica i la nutrició, entre d’altres, és la confecció de plans i estratègies d’alimentació per ajudar a aprimar a les persones amb problemes de sobrepès o obesitat. Els nostres nutricionistes, metges i professionals titulats amb una llarga experiència, dissenyen per a cada pacient un pla d’alimentació sa i equilibrat i un programa d’exercici, a partir de les seves característiques físiques, psicològiques i els condicionants patològics. Posteriorment, realitzen un seguiment.

Dietes proteïnades

Les dietes proteïnades estan especialment indicades en situacions de sobrepès i obesitat, així com per a la correcció de trastorns metabòlics, com la diabetis tipus 2, la hipertrigliceridemia i la hipercolesterolemia.

Aquestes dietes consten de fases actives, on es produeix una important pèrdua de pes (un 80% de l’objectiu), fases de reeducació alimentaria, on es segueix perdent pes (un 20%) i, finalment, una fase d’equilibri o manteniment, que garanteix l’estabilitat a llarg termini del pes i els costums adquirits.

Baló gàstric

La col·locació del baló gàstric és recomanable per a persones amb problemes d’obesitat, que han de perdre entre 10 i 15 quilograms de pes i no ho han aconseguit amb altres tractaments alternatius. Aquesta tècnica consisteix en introduir un baló de silicona desinflat al estómac del pacient mitjançant una intervenció de caràcter ambulatori (endoscòpia gàstrica).

Share this FacebookTwitterEmailAddThis